Filtre:

In aceasta categorie vei gasi panze bumbac pe sasiu ( dreptunghiulare , panoramice , patrate ), panza neagra pe sasiu, Mini panza pe sasiu, Carton ESKA, Planseta pentru pictura si desen.

Panza pe sasiu este cel mai popular suport pentru pictura in acrilice si ulei. Gata de folosire, panza pe sasiu este confectionata din panza pentru pictura intinsa pe sasiu si tratata cu grund (gesso acrilic).

Diferentele dintre diversele panze pe sasiu pentru pictura constau in tipul de panza (bumbac, in, iuta), grosimea panzei (subtire, medie sau groasa), granulatia panzei (textura medie, fina, extra-fina sau grunjoasa), pregatirea panzei pentru pictura si grosimea sasiului (profil de lemn ingust, mediu sau lat)

Tipuri de panza pentru pictura:

- Panza de pictura din bumbac este cea mai folosita, datorita pretului mai accesibil in comparatie cu panza de in. Perfect durabila in timp si rezistenta, daca este pregatita corespunzator (grunduita si intinsa pe sasiu)

- Panza de pictura din in este recomandata pentru lucrari de dimensiuni mari sau pentru restaurarea tablourilor. Fibra de in este mai lunga si rezistenta decat bumbacul, astfel incat panza de in este mai puternica, durabila si poate sustine picturi cu greutate mare fara sa se deformeze

- Panza de pictura din iuta este similara cu panza de pictura din in ca rezistenta, dar are o textura mult mai rugoasa.